www.shirok-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Широківський район >> Новини
Мешканцям Широківського району! Увага!!! Не допускайте пожеж на сміттєзвалищах!
Версія для друку Написати листа
У зв’язку із суттєвим підвищенням середньодобової температури по району є небезпека виникнення пожеж в тому числі на територіях місць видалення відходів та несанкціонованх сміттєзвалищ.

    Саме тому Широківська районна державна адміністрація звертає увагу, що відповідно до «Правил експлуатації полігонів побутових відходів», затверджених Наказом №435 від 01.12.2010 Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, на території полігона/ сміттєзвалищ заборонено палити і розпалювати вогнища та створювати стихійні сміттєзвалища.
    Крім таких елементарних правил безпеки на законодавчому рівні визначено обов’язки щодо створення безпечних умов експлуатації полігонів твердих побутових відходів. За сухої та спекотної погоди (температурі понад +25 єС) ділянки ущільнення відходів потребують поливу водою з розрахунку10 лна1 мівідходів.
    Також нагадуємо, що у відповідності до ст. 82 КУпАП порушення вимог екологічної безпеки при видаленні відходів (невжиття відповідних інженерно-технічних заходів) та допущення пожежі на полігоні/ сміттєзвалищі тягне за собою адміністративну відповідальність.
    Пам’ятайте, що будь-які пожежі на сміттєзвалищах можуть негативно вплинути на здоров'я населення та стан об’єктів навколишнього природного середовища, адже при спалюванні несортованих побутових відходів у повітря потрапляють канцерогенні поліароматичні з'єднання (бензопірен), важкі метали (ртуть, кадмій, свинець) і ще декілька тисяч небезпечних речовин, токсичні властивості яких недостатньо вивчені. Серед всіх речовин, що виділяються при спалюванні, найбільшу небезпеку становлять діоксини. Діоксини - це сильні канцерогени, які небезпечні в будь-яких концентраціях. Крім онкологічних захворювань, вони також можуть викликати придушення імунітету, безпліддя, природжені патології.
Широківська райдержадміністрація
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор