Широківський район
www.shirok-rn.dp.gov.ua


Дніпропетровська обласна державна адміністрація посилить боротьбу з корупцією та підвищить рівень прозорості роботи чиновників на місцях. Про це заявив очільник регіону Валентин Резніченко, який закликав СБУ, прокуратуру та МВС посилити антикорупційну роботу.

«Дніпропетровська обласна державна адміністрація найближчим часом посилить заходи, спрямовані на очищення лав чиновників, які звикли заробляти, зловживаючи службовим становищем. Будемо робити все, щоб такі «заробітчани» якомога швидше зустрілися з представниками правоохоронних органів», - наголосив він.
Валентин Резніченко зазначив, що підтримує процес очищення системи влади від неефективних або нечистих на руку службовців: «Якщо місцевий чиновник не вміє або не хоче працювати під контролем місцевої громади – гарантую: ми не знайдемо спільної мови, таким краще піти».
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації також закликав СБУ, прокуратуру та МВС Дніпропетровщини поставити жорсткий заслон корупції в органах влади.
«Закликаю представників цих служб активізувати роботи з виявлення та покарання чиновників, що вважають себе недоторканними. У нас немає і не може бути жодних привілеїв чи амністій щодо тих, хто сплутав кошти платників податків із бездонною годівницею. З питань протидії корупції ви завжди можете розраховувати на нашу тверду підтримку», - відзначив він.
Валентин Резніченко зауважив, що сьогодні Дніпропетровщина лідирує в Україні за кількістю чиновників-корупціонерів, на яких подали до суду.
«Слідчими підрозділами за 2015 рік направлено до суду 79 справ проти чиновників різних рангів. І цей процес триває. Ще низка справ розслідується. Сподіваюся, що завдяки спільним зусиллям ми відіб’ємо бажання заробляти на бюджетних коштах або на торгівлі державними преференціями. Той, хто розглядає свою посаду як додаткове джерело тіньового прибутку, нехай готується до ганебного закінчення кар’єри», - підкреслив він.





File Attachment Icon
index — копия.jpg