www.shirok-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 19 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Широківський район >> Новини
Петро Порошенко та Лакшмі Міттал: на Дніпропетровщині робота з інвесторами змінилася на краще
Версія для друку Написати листа
Обсяг іноземних інвестицій в Дніпропетровську область на сьогодні склав 7,1 мільярдів доларів. Незважаючи на те, що регіон є прифронтовим, його не залишив жоден іноземний інвестор. Причину цих успіхів пояснили Президент України Петро Порошенко і Лакшмі Міттал, голова компанії ArcelorMittal, до складу якої входить найбільший в Європі криворізький меткомбінат.

Індійський бізнесмен розповів Петру Порошенку, що новому дніпропетровському губернатору Валентину Резніченку вдалося створити в області сприятливий інвестиційний клімат. На підтримку з боку обласної влади і готовність вирішувати їх проблеми, міжнародний бізнес відповідає підвищенням інвестиційної активності. Зокрема, ArcelorMittal заявив про свої плани з довгострокових інвестицій в металургію Дніпропетровщини у розмірі 1,2 мільярда доларів.

Розповідаючи журналістам про свою бесіду з Мітталом, Петро Порошенко високо оцінив роботу Валентина Резніченка з іноземними інвесторами.

«Мені дуже приємно чути добрі слова пана Лакшмі на адресу нового голови обласної державної адміністрації. Каже, ситуація кардинально змінилася на краще. На моє запитання: «А в чому?», Пояснює: «Перше і найголовніше - він не втручається в нашу роботу і не заважає нам працювати. Це вже багато. Друге, - якщо треба, він поруч і робить все можливе для того, щоб вирішувати наші проблеми». Я думаю, що це найкраща оцінка діяльності. Влада має бути поруч, коли потрібна допомога і повинна бути непомітною, коли цього не потрібно», - зазначив Петро Порошенко.

Поліпшення інвестиційного клімату приносить перші плоди. В липні 2015 року з ініціативи Валентина Резніченка при Дніпропетровській ОДА відкрито Інвестиційний центр, який працює над залученням в регіон великих міжнародних та українських інвесторів. Перший тиждень роботи Центру вже приніс області серйозний інвестиційний проект. Німецькі бізнесмени, що представляють компанію «Капарол», готові вкласти в реконструкцію розташованого в Дніпропетровській області підприємства та супутньої інфраструктури, зокрема, об'їзної автомобільної дороги, більше 5 мільйонів євро.



Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор



File Attachment Icon
мит.jpg