www.shirok-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Широківський район >> Новини
Для побутових споживачів Дніпропетровської області гарантованим постачальником газу з 1 липня 2015 року є ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут»
Версія для друку Написати листа
У зв’язку зі зміною постачальника всім побутовим споживачам, які бажають надалі отримувати газ до своїх осель, доцільно укласти новий договір з ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут».

    Для чого це потрібно? Куди звертатися і як буде проходити переукладання? Які документи потрібно при собі мати? Які послуги надаватиме ПАТ «Дніпропетровськгаз», ПАТ “Дніпрогаз” та ПАТ “Криворіжгаз”, а які нова компанія? Відповіді на ці питання ви знайдете наведеній публікації.

    Для чого потрібен новий договір?
    По-перше, договірні відносини зі споживачем газу передбачені Правилами надання населенню послуг з газопостачання. По-друге, редакція нового договору про надання населенню послуг з газопостачання дещо різниться від попереднього і він є тристороннім – укладається між споживачем, відповідним газотранспортним підприємством (ПАТ “Дніпропетровськгаз”, ПАТ “Дніпрогаз”, ПАТ “Криворіжгаз”) та ТОВ “Дніпропетровськгаз Збут”. Укласти його необхідно для того, щоб узаконити згідно нових ліцензійних умов взаємини постачальника газу і газотранспортного підприємства зі споживачем. Поставивши особистий підпис, споживач засвідчує, що ознайомлений і згоден зі змістом договору.

    Куди звертатись споживачам?
    Процес укладення договорів буде поступовим і триватиме, як мінімум, до нового року. Тож не треба піддаватися паніці і створювати штучний ажіотаж та величезні черги в управліннях газового господарства.

    Укласти договір можна двома способами:

    1. Під час особистого візиту споживача до абонентської служби свого газового господарства (для проведення звірянь, оформлення документів на установку газового обладнання тощо).
    Наприклад: якщо Іванов Іван Іванович проживає, у м. Синельниково, йому необхідно прийти в абонслужбу Синельниківської дільниці. Ні в якому разі не потрібно їхати до Павлоградського управління (до складу якого входить Синельниківська дільниця) і, тим більше, не потрібно їхати у м. Дніпропетровськ.
    Знайти адресу дільниці чи управління Вашого газового господарства Ви можете за наступним посиланням:
    http://dp.104.ua/ua/informacija-pro-kompaniju/business-units.

    2. На дому.
    Наприклад: спеціалісти нашого підприємства будуть приносити договори для укладання споживачам додому під час безкоштовного встановлення лічильників, зняття контрольних показань лічильника, пуску газу, зняття лічильника на повірку тощо.

    Які документи необхідно надати?
    Для укладення договору про надання населенню послуг з газопостачання відповідно до Постанови КМУ №2246 від 09.12.1999 “Про затвердження правил надання населенню послуг з газопостачання” із внесеними змінами відповідно до Постанови КМУ №74 від 02.03. 2015 споживачу необхідно пред’явити:

    § документ, що посвідчує особу споживача (для громадян України - паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України); для іноземців та осіб без громадянства - національний паспорт або документ, що його замінює);
    § довідку про присвоєння ідентифікаційного коду (за наявності);
    § технічний паспорт на будівлю;
    § довідку про зареєстрованих осіб у квартирі, приватному будинку (довідка про склад сім’ї) або будинкову книгу тощо;
    § документ, що підтверджує право власності на квартиру, приватний будинок або користування ними (договір купівлі – продажу, обміну, дарування, свідоцтво про право на спадщину тощо);
    § документ, що підтверджує право на отримання пільг;
    § технічний паспорт газового обладнання (за наявності);
    § технічний паспорт лічильника газу (за наявності).

    Переукладання договорів не вимагає від споживачів газу будь-яких додаткових оплат.

    З метою отримання консультацій з питань укладання договорів рекомендується зателефонувати до абонвідділів свого газового господарства або Контакт-центру ПАТ “Дніпропетровськгаз” за номером (056) 78-70-104.

    Реквізити нового постачальника для оплати за газ
    Отримувач платежу: ТОВ “Дніпропетровськгаз Збут”
    код ЄДРПОУ 39572642 у Дніпропетровському обласному управлінні
    ПАТ “Державний ощадбанк України” МФО 305482
    ІПН 395726404630
    р/р 26032311483915 – для Дніпропетровської області;
    р/р 26031312483915 – для м. Дніпропетровськ;
    р/р 26030313483915 – для м. Кривий Ріг

    Необхідно також зазначити, що з 01.07.2015 при оплаті вартості послуг з газопостачання, в тому числі в частині погашення заборгованості станом на 30.06.2015, кошти будуть автоматично зараховуватись на поточний рахунок із спеціальним режимом використання нового постачальника природного газу ТОВ “Дніпропетровськгаз Збут”.

    При укладенні договору з новим постачальником кожному абоненту буде присвоєно новий особовий рахунок. Також, свій новий особовий рахунок можна дізнатися з квитанцій, які почнуть приходити всім споживачам вже з кінця липня. У квитанції будуть вказані як старий особовий рахунок, так і новий. Тому, якщо споживач при оплаті зазначить старий особовий рахунок, гроші все одно будуть перераховані на розрахунковий рахунок ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут».

    З метою уникнення розбіжностей в частині розрахунків за спожитий природний газ газопостачальна організація звертається до споживачів із проханням кожного місяця на 1 число повідомляти показання газового лічильника будь-яким зручним способом: через Контакт-центр за номером (056) 78-70-104, на електронну пошту contact@dp.104.ua або по телефону абонентського відділу газового господарства за місцем проживання.

    Які функції залишилися у ПАТ «Дніпропетровськгаз»?
    Розділення функцій постачання та розподілу (транспортування) газу жодним чином не позначиться на послугах, які раніше надавали газопостачальними. Ремонт, обслуговування систем газопостачання, ліквідація витоків газу, заміна та встановлення газового обладнання та лічильників газу, повірка лічильників, облік природного газу, диспетчерські функції, інструктажі та консультації споживачів тощо – всі ці послуги продовжать надаватися підприємствами (ПАТ “Дніпропетровськгаз”, ПАТ “Дніпрогаз”, ПАТ “Криворіжгаз”).

    Новий постачальник газу здійснюватиме лише продаж природного газу безпосередньо споживачам, а також надавати послуги, які з цим пов’язані. Зокрема, згідно Закону “Про ринок природного газу” постачальник газу: купує природний газ в українських видобувників або оптових продавців (трейдерів), а також у видобувників або оптових продавців (трейдерів) за кордоном; укладає з побутовими споживачами типові договори, що затверджуються державним регулятором; укладає з іншими споживачами договори, що містять істотні умови, передбачені законопроектом; бере участь у створенні страхових запасів природного газу.
    Версія для друку Написати листа


Про цей сайт | Запитання | Адміністратор