Широківський район
www.shirok-rn.dp.gov.ua


Снігові замети, повені, урагани, пожежі - ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на Дніпропетровщині вище, ніж у країні в цілому. Щоб знизити ризики, облдержадміністрація взяла жорсткий контроль над станом бомбосховищ. Про це заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман повідомив на нараді щодо забезпечення цивільного захисту населення.

«Дніпропетровська область – регіон з високим рівнем техногенно-екологічної небезпеки, - зазначив на нараді Олег Кужман. - За останні роки ми спостерігаємо зростання кількості природних катаклізмів - снігових заметів, повеней, ураганів і пожеж».
Він нагадав, як у липні 2013-го в Кривому Розі ураган знищив понад 45 тисяч квадратних метрів шиферної і більше 15 тисяч - м'якої покрівлі. Руйнівні урагани пройшли по Апостолівському та Петропавлівському районах у 2014 році. По Покровському та Дніпропетровському - в 2015-му. Петриківка постраждала і в 2014, і в 2015.
Щоб максимально убезпечити жителів області від згубних примх погоди і техногенних пригод, Олег Кужман доручив главам міст і районів до кінця 2015-го провести повну інвентаризацію бомбосховищ і створити матеріальні резерви, щонайменше 80% від потреби. У них повинні увійти будівельні матеріали, паливо, медикаменти, продовольство, техніка, все, що необхідно для порятунку життів і відновлення зруйнованого майна.