www.shirok-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Широківський район >> Новини
Проведені тематичні заходи з нагоди 1027-ї річниці хрещення Русі та вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого
Версія для друку Написати листа
Протягом липня поточного року в районі проведені культурно - просвітницькі заходи просвічені вшануванню пам’яті князя Київського Володимира Великого: перегляди документального фільму із серії «Обличчя української історії. Володимир Великий»; інформаційні години «Володимир Великий – «збирач» землі Руської»; огляди літератури «Володимир Великий – правитель, політик, реформатор»; інформаційні досьє «Історія України в особах: Володимир Великий» бесіди «Видатний державний діяч – Володимир Святославович»; літургії та молебень до Дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та Хрещення Русі.

    28 липня до 1027-ї річниці хрещення Русі та вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого, в читальній залі Широківської районної бібліотеки проведено годину духовності «Хрещення Русі: Історія віків».

    В історії Руси-України князь Володимир записаний золотими літерами не тільки як могутній і розумний володар, але, передусім, як Хреститель, Просвітитель і ревний Апостол християнської віри візантійського обряду, яка стає серцем і душею нашого народу й держави. Після хрещення Русі, Володимир закладає школи в Києві, а згодом і в інших містах. Саме християнство зосередило під своєю егідою писемність, літературу, архітектуру, мистецтво, почало визначати духовний поступ суспільства. За державні діла Володимира, історія назвала його Великим, за його заслуги в прийнятті і поширенні християнства Вселенська Церква зарахувала його до сану святих і рівноапостольних мужів Церкви Христової, а вдячний народ - «Красним Сонечком» за його добрі діла і любов до народу.

    На заході звучали уривки з «Повісті минулих літ», одного з найдревніших літописів древньої Русі, а відвідувачі Інтернет – центру, переглянули документальні фільми «Князь Володимир» та «Історія України. Володимир Великий». Для тих, хто зацікавився життям та діяльністю Великого князя Володимира, в бібліотеці оформлено тематичну виставку «Володимир Великий – творець Руси – України».


Про цей сайт | Запитання | Адміністратор